top of page

Nu har vi ett dotterbolag i Baltikum

Vi har slagit upp portarna till vårt dotterbolag i Riga – EKA Baltic. Därifrån erbjuder vi kyltekniska tjänster primärt till Lettland, Estland och Litauen.

"Det finns stor potential när det gäller energieffektivisering i de baltiska länderna och vi kan med vår samlade erfarenhet bidra till att snabba på utvecklingen mot bättre hållbarhet" säger Juris Pomerancevs som är delägare och regionansvarig.

Användningen av naturliga köldmedier har inte kommit lika långt som i Skandinavien och ofta upplever systemägare att det är svårt att hitta kylteknisk kompetens. EKA Baltic vänder sig till industrier och verksamheter med behov av kyltekniska applikationer, såsom ishallar, matbutiker, mejerier, bryggerier och läkemedelsfabriker. Vi erbjuder samma tjänster som i Sverige och det kan handla om teknik- och energiinventering, mätningar, analyser, systemoptimering och projektering.

Juris är uppvuxen i Lettland och har nyligen flyttat tillbaka efter studier på Kungliga Tekniska Högskolan. Han började jobba hos oss på EKA parallellt med sitt masterprogram på KTH och vi är glada att vi kan behålla honom kollega.

EKA Baltic är också en länk mellan akademi och praktik. Juris har inlett ett samarbete med Riga Tekniska Universitet och kommer att hjälpa dem att utveckla olika projekt och handleda studenter.


Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page