top of page

EKA presenterar vid Zürich IIHF-workshop om hållbara ishallar

Den 28 mars 2023 höll EKA:s VD Jörgen Rogstam ett föredrag vid en virtuell workshop som anordnades av International Ice Hockey Federation (IIHF) Facilities Committee. Workshopen syftade till att ge en överblick över isarenors specifika egenskaper och relaterade potential för energibesparingar till deltagarna.

Jörgen Rogstam and Viesturs Koziols during the live broadcast from Zürich.

Under IIHF:s halvårliga kongress 2022 i Belek presenterades och distribuerades dokumentet "Quick energy-saving options for ice arenas". Detta dokument ger praktiska och lätta att genomföra energibesparande åtgärder för isarenor.


IIHF Facilities Committee har sen i samarbete med EKA och IIHF Sustainability Committee arbetat med nästa generationens guide som kallas "IIHF Sustainable Ice Rink Guide". Denna guide beskriver energibesparande åtgärder och renoveringar för isarenor och tar hänsyn till de unika aspekterna av ishallar jämfört med vanliga byggnader. Den ger en vetenskaplig och opartisk grund för att välja åtgärder för tekniska uppgraderingar och renoveringar för att uppnå önskade resultat.


Jörgen Rogstam betonade vikten av energieffektivitet i isarenor och hur det kan leda till både hållbarhet och ökad ekonomisk prestanda. Han riktade särskild uppmärksamhet mot de viktigaste tekniska funktionerna och gav idéer för en lyckad genomförande av energibesparande åtgärder i arenorna med både kort- och långsiktiga fördelar.


Workshopen hölls på engelska och pågick i cirka två timmar. Den besöktes av ungefär 60 medlemmar och experter från Facilities Committee och Sustainability Committee. IIHF Sustainable Ice Rink Guide är av största vikt för alla IIHF:s medlemsnationer och intressenter. Genom att ge en vetenskaplig och opartisk grund hjälper den till att välja åtgärder för tekniska uppgraderingar och renoveringar för att uppnå önskade resultat.

Jörgen Rogstam and Viesturs Koziols in front of IIHF's headquarters.

EKA är engagerat i hållbarhet och energieffektivitet i alla aspekter av sitt arbete. Företagets expertis inom energi- och kylanalys gör det till den perfekta konsulten för projekt som rör isarenor och andra energiintensiva anläggningar.


EKA:s kollegor vill tacka Luc Tardif - IIHF:s president, Viesturs Koziols - IIHF Facilities Committee ordförande och Beate Grupp - IIHF Sustainability Committee ordförande för deras förtroende och samarbete.


Rapporten är här !



Ladda ner dokumentet IIHF Sustainable Ice Rink Guide:

230519_iihf_sustainable-ice-rink_guide
.pdf
Ladda ner PDF • 3.08MB



コメント


bottom of page