top of page

Mer bad för pengarna!

Jörgen Rogstam hade nyligen möjligheten att delta i en informativ konferens om energibesparing i simhallar. Evenemanget, arrangerat av Länsstyrelsen Västmanlands län, ägde rum den 7 september på Köpings Simhall och erbjöd insikter och sparåtgärder för att effektivisera driften av simhallar.


Bilder: Zandra Camber


Medan höga elpriser ställer krav på att kommunala verksamheter som kräver stora mängder energi hittar sätt att minska sina energikostnader, är simhallar särskilt energiintensiva. Jörgen var en av de många deltagarna som samlades för att lära sig om praktiska strategier för att göra energibesparingar i simhallmiljöer.

Under konferensen delade experter sina insikter, och Jörgen höll en presentation med rubriken "Var finns den stora energianvändningen i en simhall? Vilka åtgärder går att göra i en simhall som minskar energibehovet?" Han gav värdefulla insikter och råd om hur man kan optimera energianvändningen i simhallar.


Konferensen innehöll också intressanta presentationer från Johan Sundqvist från Svenska Simförbundet, Johan Wansulin från Eskilstuna kommunfastigheter och Ronny Greus från Filipstads kommun, som delade sina egna framgångsrika exempel på drift av simhallar.

Deltagarna avslutade dagen med en rundvandring på Köpings simhall och avnjöt en avslutande fikastund där de kunde utbyta idéer och diskutera dagens lärdomar.

För de som är intresserade av att ta del av presentationer och material från konferensen finns Jörgens presentation tillgänglig för nedladdning:


Mer bad för pengarna Köping 07SEP23
.
Ladda ner • 5.41MB

Comments


bottom of page