top of page

Finska ishockeyförbundet besöker EKA på Zinkensdamms IP

Den 4:e april 2024 hade vi på EKA äran att välkomna en delegation från det finska ishockeyförbundet till anläggningen Zinkensdamms IP. Detta studiebesök organiserades av vårt systerbolag, EKA Finland, med Cajus Grönqvist i spetsen som VD.Besöket sammanföll med Finska ishockeyförbundets seminarium "Ice Hall Days 2024"("Jäähallipäivät 2024") som ägde rum ombord på Viking Gabriella mellan Helsinki och Stockholm den 3-5 april 2024. Seminariet fokuserade på att skapa de bästa förutsättningarna för världens bästa spelarutveckling inom ishockeyn, och lockade en imponerande skara experter inom finsk isidrott, från fältarbetare till designers och leverantörer.


Vårt studiebesök erbjöd delegationen en unik möjlighet att lära sig om flera nyckelaspekter av is- och gräsplansteknik. På agendan stod bland annat:

  1. Teknik och ekonomi för istält - Vi delade med oss av vår expertis kring konstruktion och drift av istält, inklusive de ekonomiska aspekterna som är avgörande för hållbar förvaltning av isanläggningar.

  2. CO2-kylteknik och värmeåtervinning för bandy- och ishallar - Vi presenterade de senaste lösningar för kylning och värmeåtervinning med hjälp av CO2-teknik, vilket är avgörande för att skapa energieffektiva och miljövänliga anläggningar.

  3. Kyld och uppvärmd konstgräsmatta för fotboll och bandy - Delegationen fick också insikter i den senaste utvecklingen av konstgräs- och uppvärmningsteknik för fotbolls- och bandyplaner, vilket är essentiellt för att skapa användarvänliga och mångsidiga idrottsanläggningar året runt.Simon Stigenberg, anläggningsansvarig på Svenska Ishockeyförbundet, var också närvarande för att hålla en kort presentation om förbundets arbetsmetoder och framtidsvision. EKA tackar honom för hans medverkan!


Besöket möttes av stort intresse från delegationens sida med ca 85 deltagare och gav en möjlighet för kunskapsutbyte mellan EKA och det finska ishockeyförbundet. Vi ser fram emot att fortsätta vårt samarbete och bidra till utvecklingen av isteknik både i Finland och Sverige.


Vill du kontakta EKA Finland ? www.ekafinland.fi

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page